DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Alangör İmam Hatip Ortaokulu

Ara

OKULUMAZA GELEN YENİŞEHİR GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ÇALIŞANLARINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ...

Nis

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Ebru GÜLENÇ DOĞAN'ın 5. Ve 7. Sınıf öğrencileri ile yürüttüğü eTwinning Projesi "Differents Cultures Same Toles" (Farklı Kültürler, Aynı Masallar) adlı proje uygulanarak uygulanmaya başlanmıştır. Projede Anadolu kültürüne ait masallarımız, farklı kültürdeki karşılığını buluyor. Projede pek çok etkinlik öğrenciler aktif tutularak yapılıyor. Okulumuzun tüm imkansızlıklarına rağmen öğretmenimiz ve öğrencilerimiz büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Projeye dahil olan ülkeler Türkiye ve Sırbistan. Okulumuz için ilk olan bu eTwinning projesi ile güzel bir başarıya imza atacağız.

Proje Tanıtımı:

Farklı coğrafyalarda yaşayabiliriz ama aynı duyguları paylaşıyoruz. Hayallerimiz ve kahramanlarımız farklı isimler de olsa benzer, hatta aynı. Biz büyürken ailemiz bize maceralarla dolu masallar anlatırlar. Yaşanan şeyler hep benzer ama kahramanlar farklıydı. Hadi gelin birlikte aynı konuları içeren ancak farklı duygularda ve farklı kahramanların anlatıldığı masalları keşfedelim. Onlarla beraber tekrar maceralara atılalım.

Proje ortaklarımız: Bursa (5), Denizli (1), Balıkesir (1), Sırbistan (1), Diyarbakır (1)

Ekm

Doğal Afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bu amaçla halkın bilinçlendirilmesi, eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesiyle gerekmektedir.

Şbt

Okulumuzda "Peygamber Efendimiz" Konulu Komposizyon Yarışması Düzenlendi.

Şbt

ÖĞRENCİLERİMİZİN BOŞ ZAMANLARINDA KİTAPLARA ULAŞMASINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN OKUMA KÖŞELRİ OLUŞTURULDU.

May

Okulumuz öğretmenleri tarafından Eğitim-öğretim yılı içinde öğrencilerin kazanımları edinme durumlarını incelenip, değerlendirildi ve edinilemeyen kazanımlar için gerekli tedbirlerin alınması konusunda fikirler beyan edildi.